Sluiten

Direct een offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en vraag direct een offerte aan!
Wat zijn slijtlagen?

Een slijtlaag is een dunne laag gebroken steenslag, ook wel split genoemd, die met behulp van een kleeflaag van bitumen of epoxy op een bestaande betonverharding gekleefd wordt. Deze worden aangebracht om het onderliggende oppervlak in goede conditie te behouden en een veilig stroef oppervlak te creëren.

Waarom een slijtlaag aanbrengen?

Een slijtlaag wordt om verschillende redenen aangebracht. Een slijtlaag kan dienen om scheurtjes en oneffenheden op te vullen in het beton. Wanneer scheurtjes en oneffenheden zich namelijk vullen met water, zet bij vocht dit water uit waardoor het beton beschadigd. Tevens zorgt een slijtlaag ervoor dat de levensduur van het oppervlak verlengd wordt en verbeteren we de stroef- en veiligheid. Een slijtlaag beschermt de ondergrond tegen vocht, vuil en zware belasting.

Waar kom je slijtlagen tegen?

Slijtlagen worden aangebracht op verschillende ondergronden. Door bijvoorbeeld een fietspad te voorzien van een slijtlaag, verbeterd dit de veiligheid voor fietsers bij onder andere gladheid. Zo zien we vaak slijtlagen op beton zoals:

 • Voet- en fietspaden
 • Bruggen, vlonders en aanlegsteigers
 • Wegdekken
 • Wandelgalerijen
 • Aanlegsteigers

Welke systemen kennen we?

We hebben jarenlange ervaring met het aanbrengen van verschillende soorten slijtlagen. Een daarvan is een bitumen slijtlaag. Deze slijtlaag wordt vaak ingezet voor fietsbruggen. Deze is namelijk niet zo geschikt voor het zwaardere verkeer.

Een andere optie is een epoxy slijtlaag. Deze wordt toegepast op betonnen, stalen en houten bruggen. Tevens hebben we nog polyurethaan slijtlagen. Ook deze is in te zetten voor het zwaardere verkeer. Een polyurethaan slijtlaag is wat flexibeler dan een epoxy slijtlaag. Wij maken gebruik van de producten van Arturo, HIM, Latexfalt en MAVRO International welke BRL K19143 gecertificeerd zijn.

Kenmerken slijtlagen

Slijtlagen kennen verschillende kenmerken zoals dat deze slijtvast zijn. Daarnaast zorgt het voor een anti-slip om de veiligheid zoveel mogelijk te waarborgen. Slijtlagen harden snel uit waardoor de bijvoorbeeld fietspaden weer snel in gebruik kunnen. Tevens zijn slijtlagen chemisch resistent en dus bestand tegen:

 • Diesel;
 • Smeerolie;
 • Benzine;
 • Dooizouten;
 • Kerosine;
 • En nog veel meer!

Instrooimateriaal

Voor de afwerking van de slijtlaag gebruiken we instrooimateriaal. Afhankelijk van het oppervlak kiezen we voor een bepaalde grofheid van het materiaal. Daarnaast besteden we ook aandacht aan de uitstraling, de rollaag én het instrooimateriaal zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Zet de eerste stap

Meer info of een offerte aanvragen?

Voor alle informatie over slijtlagen kun je bij ons terecht. We vertellen je er graag meer over. Daarnaast is het ook mogelijk om een offerte op te vragen voor het laten aanbrengen van een slijtlaag. Natuurlijk wisselen we graag eens van gedachte! Contact met ons opnemen kan via info@proned.nl of door te bellen naar 0418 510 066.


Start jouw project

Samen met ProNed