Sluiten

Direct een offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en vraag direct een offerte aan!


  Beschermen van kunstwerken met verf of coating

  Of het nu gaat om een geluidsbarriere, gebouw, tunnel of parkeergarage. ProNed is gespecialiseerd in het aanbrengen van beschermende coatings en verfsystemen. Naast standaard verwerkingsmethodes beschikken we ook over hoogwaardig spuitapparatuur.

  Schilderen doen wij niet alleen om bijvoorbeeld het aanzien te verbeteren. Schilderen is ook een manier van onderhoud. Wij doen dit op verschillende methoden met verschillende soorten verf. Wij werken met de beste verfproducten. Zo werken wij met merken als KEIM en Nelf. Afhankelijk van de ondergrond, object, wensen en eisen kiezen we de juiste methode én verfproduct.

  Een goed gestructureerde planning, deskundig advies en vakmanschap garandeert een succesvol verloop van projecten.

  ProNed heeft diverse schilderwerkzaamheden uitgevoerd bij honderden onderdoorgangen en andere infrastructurele kunstwerken. Zo realiseerden we o.a. het perfecte canvas voor een topwerkstuk van maar liefst 500 m2 in Veghel en behandelden we de wanden van de parkeergarage van de Johan Cruijff ArenA.

  Bekijk alle projecten

  Voordelen schilderwerk

  Bij ProNed ben je verzekert van goed schilderwerk. Onze mensen zijn professionals en we maken enkel gebruik van de beste verfproducten en materialen. Ook laten we ons geregeld informeren en volgen onze vakmensen workshops, zodat we op de hoogte blijven van de nieuwste technieken.

  Schilderwerk uit laten voor door vakmensen zoals die van ProNed heeft absoluut voordelen. Zo verlengen we de levensduur van een object. Een verflaag of coating zorgt er in vele gevallen voor dat vocht en schimmels niet in de ondergrond trekken. Daarnaast wordt natuurlijk het aanzicht aanzienlijk verbeterd.

  Soorten ondergronden

  Wij schilderen verschillende ondergronden en objecten met diverse coatings en verfsystemen. Zo schilderen wij onder andere:

  • Vloeren, wanden en plafonds
  • Deuren
  • Trappen en leuningen
  • Tunnels, viaducten en onderdoorgangen
  • Stationshallen en terminals
  • Parkeergarages

  Manieren schilderen

  Schilderen doen wij niet alleen met een kwast of roller. Wij kunnen ook verf aanbrengen met spuitapparatuur. Verf spuiten heeft als grote voordeel dat we eenvoudig grote oppervlakken kunnen behandelen in een relatief korte tijd.

  ProNed is ook specialist in het aanbrengen van coatings, waaronder industriële coatings en anti-graffiti coatings. Op deze manier beschermen we ondergronden tegen atmosferische invloeden, graffiti en vuil. Indien gewenst zijn onze coatings en verfsystemen verkrijgbaar in RAL en NCS kleuren. Ook dit is dus een efficiënte manier van schilderen.

  Street art en kunst beschermen

  Street art is een kunstvorm gerelateerd aan graffitibewegingen. Onder street art vallen diverse illegaal of legaal aangebrachte kunstuitingen aan de openbare weg die niet onder de pure graffiti vallen en evenmin tot de officiële kunst behoren. Vaak zien we deze vorm van kunst in tunnels en onderdoorgangen. Nadat de street art of murals zijn aangebracht door de kunstenaars kan ProNed zorgdragen voor een passende beschermlaag. Lees hier meer over op de pagina anti-graffiti coatings.

  Samen sterk

  ProNed en KEIM: een ideale combinatie van twee krachten. ProNed gebruikt zijn inmiddels enorme ervaring van applicatie technieken, werkplanning en efficiëntie, specifiek in grotere en kleinere infrastructurele projecten. Ondertussen zijn er in Nederland, België en Duitsland al honderdduizenden vierkante meters met KEIM verfsystemen voorzien door ons. KEIM (sinds 1878) levert middels advies en begeleiding zijn gespecialiseerde kennis en producten waarmee de ideale afwerking voor minerale ondergronden wordt aangebracht.

  Eigenschappen KEIM verf

  De verven van KEIM zijn onvergelijkbaar met de doorsnee gebruikte verfproducten in de markt.

  Het principe van de KEIM silicaat verftechniek berust op een verkiezeling of vergroeiing van de Keimsche mineraalverf met zijn ondergrond. Er ontstaat hierdoor een vaste, minerale en onoplosbare verbinding van de verf met zijn betonnen ondergrond met de volgende unieke eigenschappen:

  – Extreem lange onderhoudscyclus (gemiddeld 15 tot 20 jaar).

  –  Uitermate kleurstabiel (20-jarige kleurgarantie)

  –  Onbrandbaar (tot 1000 graden emissievrij)

  –  Kan niet blaren of blazen door waterdampdruk (Hoogst haalbare waterdamp diffusie)

  –  CO2 neutraal en onschadelijk voor mens en milieu (Nature plus certificaat en EPD)

  –  Indien gewenst ook luchtkwaliteit verbeterend door fotokatalyse – NOX reductie (Keim Soldalan ME)

  KEIM en anti-graffiti

  Doordat KEIM verven een vaste minerale verbinding aangaan met zijn betonnen ondergrond, is deze verflaag (net als het beton zelf) uitstekend duurzaam te behandelen met de verschillende anti-graffiti producten van ProNed. Hierdoor blijft een tunnel of object niet alleen in uitstekende technische staat, maar is daarbij ook uitstekend te ontdoen van graffiti aanslag.

  KEIM en Promatect platen

  Op diverse projecten brengen we nu ook KEIM aan op Promatect platen. Deze combinatie hebben we toegepast bij De Rotterdamsebaan en later dit jaar ook bij de Michiel de Ruijter Tunnel.

  Promatect platen

  Promatect platen zijn onbrandbare, stoomverharde calciumsilicaat platen voor het brandwerend beschermen van stalen en betonnen draagconstructies. De Promatect platen worden veel gebruikt voor wanden en plafonds bij tunnels en onderdoorgangen.

  Klik hier om verder te lezen over KEIM in combinatie met Promatect platen.

  Zet de eerste stap

  Meer info of een offerte aanvragen?

  Voor alle informatie over schilderwerken kun je bij ons terecht. We vertellen je er graag meer over. Daarnaast is het ook mogelijk om een offerte op te vragen voor het uitvoeren van schilderwerkzaamheden door ProNed. Natuurlijk wisselen we graag eens van gedachte! Contact met ons opnemen kan via info@proned.nl of door te bellen naar 0418 510 066.
   Start jouw project

   Samen met ProNed