Sluiten

Direct een offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en vraag direct een offerte aan!
Met haar jarenlange ervaring is ProNed specialist als het gaat om hardnekkige vervuiling. De meeste soorten vervuiling zijn weg te krijgen met goede reinigingsmiddelen. Soms is dat niet genoeg en moet er een hogedrukreiniging ingezet worden. Wij reinigen oppervlakken van 100 tot 200.00 m2. Onze teams zijn hiervoor speciaal opgeleid en gebruiken alleen de beste materialen. Wij zijn experts als het gaat om hogedrukreiniging. Hoe groot of klein de ondergrond ook is, je kunt het aan ons overlaten.

Waarom hogedruk reiniging?

Objecten raken door langdurige weersinvloeden verweert en ontsiert. Vervuiling zorgt niet alleen voor een verwaarloosde blik, maar kan op lange termijn ook blijvende schade aan het object veroorzaken. De mate van vervuiling is vaak afhankelijk van de ligging van het object. Objecten in een bosrijke omgeving of zeegebied zullen eerder vervuild raken dan objecten in een woonwijk midden in het land.

Hogedruk reinigen is een geschikte manier van reinigen om diverse soorten vervuiling van verschillende ondergronden te verwijderen zonder deze te beschadigen. Daarnaast is hogedruk reinigen een effectieve voorbehandeling van een ondergrond voordat deze geconserveerd wordt.

Reinigen van verschillende soorten ondergronden

Vrijwel alle soorten ondergronden kunnen middels hogedruk gereinigd worden. Waarvoor wij reiniging gebruiken? Voor het reinigen van;

  • Tunnels
  • Geluidsschermen
  • Geleiderails
  • Verhardingen
  • Straatmeubilair
  • Viaducten
  • Onderdoorgangen

Ondergronden die het meest middels hogedruk reinigen aangepakt worden zijn beton, (natuur)steen en kunststof.

Verzeker jezelf van een correcte en goede reiniging door een specialist in te huren. Iedere ondergrond vraagt om een andere aanpak en daarom is het aan te raden om hulp in te schakelen. Wij helpen je graag! Leg je vraagstuk aan ons voor en dan kijken we samen wat de beste aanpak is.

Type vervuilingen

Reiniging zetten wij in om verschillende soorten vervuilingen te verwijderen. De meest voorkomende vervuilingen zijn graffiti, mos, algen, stickers, kauwgom en aanslag. Daarnaast kan ook uitbloei, roet en vet een object een grauwe uitstraling geven.

Milieuvriendelijk onkruid verwijderen

Door uitsluitend onkruid te besproeien met schoon kokend heetwater, wordt de plant vernietigd en sterft deze af. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een lagedruk, is er ook geen opspattend vuil. Er wordt dus schadevrij gewerkt zonder de ondergrond te vervuilen. Doordat er geen (chemische) reinigingsmiddelen gebruikt hoeven te worden, dragen wij ons steentje bij aan het milieu.

Werkwijze hogedrukreiniging

Het reinigen van een object kan op verschillende manieren: met heet water, koud water, gepaste druk en hoge druk. Welke methode het meest geschikt is hangt af van een aantal factoren zoals het type ondergrond, de mate van vervuiling, welke druk en temperatuur de ondergrond kan verdragen en welke chemische middelen gebruikt zijn. Door een te hoge druk kan bijvoorbeeld gevelwerk beschadigingen oplopen en bij een te lage druk zal er te weinig reinigingskracht zijn. Door de temperatuur van het water op te voeren en daarmee gevels, beton, vensterbanken en voegen schoon te maken en af te spuiten zal er een hogere reinigingskracht behaald worden en kan de ondergrond in tact gehouden worden. Met hogere temperaturen kan er daarnaast sneller en efficiënter gewerkt worden, maar er moet ten alle tijden rekening gehouden worden met het type ondergrond.

Stoom reinigen

Stoom reinigen is een methode van reiniging waarbij een milde vorm van aanslag van een oppervlakte verwijderd kan worden. Mossen, algen of klimop zijn middels stoom reinigen gemakkelijk te verwijderen. Door een object om de zoveel jaar te laten stoom reinigen kan ernstige schade voorkomen worden. Stoom reinigen is daardoor een veel gebruikte manier voor het reinigen van monumenten. Deze manier van reinigen is het minst schadelijk voor de ondergrond en het milieu.

Reinigen met hoge druk en reiniger

Bij hogedrukreiniging wordt er gereinigd met schoon leidingwater onder een aangepaste druk tot maximaal 2500 bar. Hierbij wordt een temperatuur ingesteld die veilig is voor de ondergrond. Deze manier van reinigen is geschikt voor vele soorten vervuiling en vele soorten objecten. Zelfs het meest hardnekkige vuil krijgen wij er mee weg. Dit doen wij natuurlijk altijd met respect voor de natuur. Het water dat wij gebruiken is namelijk onthard leidingwater, zonder kalk. Hierdoor blijven er geen kalkresten achter. De ondergrond wordt zo op een veilige manier écht schoon.

Zet de eerste stap

Meer info of een offerte aanvragen?

Voor alle informatie over reiniging kun je bij ons terecht. We vertellen je er graag meer over. Daarnaast is het ook mogelijk om een offerte op te vragen voor reiniging door ProNed. Natuurlijk wisselen we graag eens van gedachte! Contact met ons opnemen kan via info@proned.nl of door te bellen naar 0418 510 066.


Start jouw project

Samen met ProNed