Project Aquaduct A1/A6

Sluiten

Direct een offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en vraag direct een offerte aan!


  Project

  Aquaduct A1/A16

  Project

  Details

  Locatie
  Diemen - Almere
  Opdrachtgever
  Rijkswaterstaat - VolkerWessels, Boskalis, Hochtief en DIF
  Datum uitvoering
  2015 - 2017

  Project

  Werkzaamheden

  Rijkswaterstaat heeft het consortium SAAone geselecteerd voor de realisatie van de weguitbreiding A1/A6 Diemen – Almere Havendreef. De uitvoering start in 2014, ProNed is vanaf 2015 werkzaam op dit project. De grootschalige aanpassingen zijn onderdeel van de weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere (SAA).Het gaat om een DBFM-contract (Design, Build, Finance and Maintain) met een looptijd van circa 30 jaar. Het consortium, dat bestaat uit VolkerWessels, Boskalis, Hochtief en DIF, is deze periode verantwoordelijk voor ontwerp, bouw, financiering en onderhoud van bestaande en nieuwe infrastructuur.

  Hochtief: Hochtief behoort tot de 7 grootste bouwgerelateerde dienstverleners ter wereld en is marktleider in Duitsland. Met meer dan 75.000 medewerkers en een omzet van ruim EUR 23 miljard (2011) is de onderneming aanwezig in alle grote bouwgerelateerde markten ter wereld. Van de omzet wordt 92% buiten Duitsland gerealiseerd. (Zie voor meer informatie: http://www.hochtief.de/).

  VolkerWessels: VolkerWessels is een Nederlands bouwconcern met 16.000 medewerkers in 120 werkmaatschappijen, met vestigingen in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Canada en de Verenigde Staten. Met een omzet van EUR 4,7 miljard (2011) is VolkerWessels een van de grootste bouwbedrijven van Nederland. (Zie voor meer informatie http://www.volkerwessels.com/).

  Boskalis: Boskalis is een toonaangevende dienstverlener op het gebied van baggeren en grondverzet, maritieme infrastructuur en maritieme en terminaldiensten met 14.000 medewerkers en een omzet van EUR 2,8 miljard (2011). Zij levert wereldwijd innovatieve totaaloplossingen in de markt voor energie, de markt voor havens en de markt voor infrastructuur. (Zie voor meer informatie: http://www.boskalis.nl/).

  DIF: DIF is een leidende investeerder in infrastructuurprojecten. Door gerichte investeringsfondsen biedt DIF haar investeerders toegang tot hoog gekwalificeerde infrastructuur projecten, die lange termijn stabiele cash flows garanderen. (Zie voor meer informatie: http://www.dif.eu/).

  Weguitbreiding

  De weguitbreiding van de A1/A6 vindt plaats over een afstand van 20 kilometer. Zo krijgen de A1 en de A6 tussen knooppunt Diemen en de Hollandse Brug beiden 2×5 rijstroken. De A6 krijgt vanaf de Hollandse Brug tot en met de Hoge Ring bij Almere 4×2 rijstroken. Op het gehele traject A1/A6 komt een wisselbaan van twee rijstroken.

  Een van de hoogtepunten was het plaatsen van een nieuwe spoorbrug over de A1. Het imposante bouwwerk maakte de oversteek met behulp van SPMT’s (Self Propelled Modular Transporter).

  ProNed heeft ondertussen op dit project 150.000m2 hydrofobeer toegepast op de betonnen bouwoppervlakken. Voordat wegdekken geasfalteerd worden, werd het beton met Masterseal 303 geïmpregneerd, dit iseen watergedragen hydrofobeermiddel tegen indringing van water en zouten. De laatste fase van het project wordt geïmpregneerd met Sikagard 705L.

  Diverse kunstwerken (aquaduct en tunnels) zijn voorzien door ProNed van Keim verfsystemen. Totaal zal 7.000m2 aan voorzetwanden, kolommen worden verfraaid met duurzame minerale verfsystemen.

  Grote gedeeltes van de kunstwerken zijn voorzien van een permanente anti graffiti coating waarbij ProNed met spuittechniek eerst een 2K epoxy kleurprimer heeft aangebracht. Het geheel is uiteindelijk afgewerkt met de transparante anti graffiti coating NITOCOAT van MAVRO International.

  Ook op dit project heeft ProNed de applicatie van duurzame slijtlagen gedaan.

  Download Best WordPress Themes Free Download
  Download Best WordPress Themes Free Download
  Download Best WordPress Themes Free Download
  Premium WordPress Themes Download
  free online course
  download coolpad firmware
  Download WordPress Themes Free
  free download udemy paid course