Sluiten

Direct een offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en vraag direct een offerte aan!
Een tunnel, viaduct, onderdoorgang, geluidsscherm of ander object onzichtbaar beschermen tegen vuil, water en andere invloeden? ProNed kan je daarbij helpen! Wij hebben jarenlange ervaring met het aanbrengen van (Nano-)coatings. Wij kunnen coatings op verschillende manieren aanbrengen waaronder het verspuiten van coatings. Hiermee kunnen wij grotere oppervlakken voorzien van een (nano-)coating.

Wat is een nano-coating?

Een nano-coating is een coating met nanotechnologie om gebouwen en andere objecten te onderhouden en beschermen. Door het aanbrengen van een nano-coating wordt het onderhouden van objecten gemakkelijker, sneller, duurzamer en efficiënter. Dit komt doordat de nanodeeltjes met water- en vuilafstotende eigenschappen diep doordringen in de ondergrond. Weersinvloeden en andere soorten atmosferische vervuiling kunnen op een behandelde ondergrond niet meer hechten waardoor objecten minder vaak gereinigd hoeven te worden.

Op welke ondergronden kan een nano-coating?

Een nano-coating kan op veel verschillende soorten ondergronden worden aangebracht. De nano-coating techniek kan worden toegepast op geanodiseerd aluminium, beton, hout, metaal, kunststof en natuursteen. Maar ook ondergronden als glas zoals een geluidsscherm. Aangezien het materiaal van oppervlakken verschilt zijn er verschillende soorten coatings mogelijk.

Voor gladde ondergronden als aluminium en marmer gebruiken wij een coating met een sterk vuilafstotende werking en ook gebruikt kan worden als anti-graffiticoating. Deze coating kan aangebracht worden op verschillende manieren. Poreuze ondergronden gebruiken wij een coating die zowel sterk vocht- als vuilafstotend werkt. De ondergrond behoudt hierbij zijn oorspronkelijke kleur.

Het effect van de nano-coating

Een aangebrachte nano-coating verzegelt de ondergrond waardoor vocht en vuil niet tot nauwelijks meer aan de behandelde ondergrond hecht. Oppervlakken worden daardoor zelfreinigend en zijn door de water- en vuilafstotende eigenschappen makkelijker schoon te maken en schoon te houden waardoor onderhoudskosten gereduceerd kunnen worden. Water kan niet langer naar binnen dringen waardoor ook waterschade voorkomen kan worden.

Objecten voorzien van een nano-coating blijven daarnaast langer mooi doordat de coating verweerde kleuren ophaalt. Oppervlakken krijgen hun oorspronkelijke glans en kleur weer terug waardoor de levensduur van objecten verlengd kan worden. Nano-coatings zijn geschikt voor vrijwel elk materiaal en kennen een lange levensduur. Een coating is niet zichtbaar, slijtvast en elastisch.

Ook kunnen we een nano-coatings aanbrengen als anti-urinecoating. Doordat de coating hydro- en oleofoob is, kunnen vloeistoffen niet doordringen én zelfs terugspatten. Tevens kan een nano-coating dienen als anti-reflectiecoating. Hierdoor wordt je minder verblind en heb je dus een scherper zicht wat bijdraagt aan de veiligheid.

Waar beschermd een nano-coating tegen?

Nano-coatings beschermen een ondergrond tegen weersinvloeden van buitenaf. Vocht, (zout)water en vervuiling kunnen zich niet meer hechten aan de behandelde ondergrond. Hierdoor zijn behandelde oppervlakken simpel te reinigen met milde reinigingsmiddelen. Daarnaast beschermt de coating tegen het indringen van:

  • Zuren
  • Oliën chlorides
  • Corrosie
  • Erosie

Zet de eerste stap

Meer info of een offerte aanvragen?

Voor alle informatie over nano-coatings kun je bij ons terecht. We vertellen je er graag meer over. Daarnaast is het ook mogelijk om een offerte op te vragen voor het laten aanbrengen van een nano-coating door ProNed. Natuurlijk wisselen we graag eens van gedachte! Contact met ons opnemen kan via info@proned.nl of door te bellen naar 0418 510 066.


Start jouw project

Samen met ProNed