Sluiten

Direct een offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en vraag direct een offerte aan!
Wat is een dakcoating?

Daken hebben het soms zwaar te voorduren door invloeden van buitenaf zoals regen en atmosferische vervuiling. Door een dak te behandelen met een dakcoating, bescherm je deze onder andere tegen vocht.

Waarom je dak laten coaten?

Door een dak te laten coaten, voorkom je (verdere) schade omdat daken poreus worden door verschillende factoren zoals het weer. Hierdoor kunnen er scheurtjes ontstaan waardoor vocht het oppervlak binnen kan dringen waardoor mossen en algen de mogelijkheid krijgen om aan het oppervlak te hechten. Door middel van een dakcoating bescherm je een dak voor jaren!

Type ondergronden

Een dakcoating wordt toegepast op platte, licht hellende (bitumen) daken, metalen daken en dakpannen.

Soorten dakcoatings

Er zijn meerdere soorten dakcoatings zoals voor poreuze ondergronden. Deze coatings dringen diep in de ondergrond en hebben een vochtafstotende werking. Er zijn allerlei dakcoatings toe te passen met elk hun eigen specifieke eigenschappen. Afhankelijk van de ondergrond, de omstandigheden, wensen en eisen brengen we een dakcoating aan welke past bij het vraagstuk.

Voordelen van een dakcoating

Een dak laten coaten heeft vele voordelen waaronder het verbeteren van het aanzicht. Na het aanbrengen van een coating lijkt het dak weer als nieuw. Door het aanbrengen van een dakcoating bescherm je het dak tegen indringing van vocht en dus tegen mos en algen. Bovendien is een dakcoating vuilwerend, duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

Een dakcoating is ook kostenbesparend. Doordat er minder warmte het gebouw doordringt, blijft de binnentemperatuur aangenaam tijdens bijvoorbeeld een hete zomer. Hierdoor verbeterd zowel de werk- als leerprestaties en daarnaast hoeft de airconditioning minder hard te werken wat dus kostenbesparend is én beter voor het milieu.

Tevens kun je met een dakcoating voor meer dan 60% minder zonlichtreflectie zorgen. Een dakcoating kent dus vele voordelen.

Zet de eerste stap

Meer info of een offerte aanvragen?

Voor alle informatie over glascoatings kun je bij ons terecht. We vertellen je er graag meer over. Daarnaast is het ook mogelijk om een offerte op te vragen voor het aanbrengen van een dakcoating door ProNed. Natuurlijk wisselen we graag eens van gedachte! Contact met ons opnemen kan via info@proned.nl of door te bellen naar 0418 510 066.


Start jouw project

Samen met ProNed