Sluiten

Direct een offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en vraag direct een offerte aan!
Blog: Gemeente Amsterdam

De Gemeente Amsterdam is een van de vele gemeentelijke opdrachtgevers van ProNed. Al jarenlang houden wij verschillende gebieden in Amsterdam schoon. Van het verwijderen van graffiti en wildplak zoals posters, tot het reinigen en beschermen van diverse soorten ondergronden, kunstwerken en objecten.

Update 17/09/2019

Hier zijn we trots op! ProNed heeft in opdracht van de Gemeente Amsterdam en in samenwerking met Sandra Huber van Bright Up en het Gemeentelijk Havenbedrijf bijgedragen aan deze prachtige muurschildering aan de Hemweg in Amsterdam. ProNed is verantwoordelijk voor het grondig reinigen van de gehele gevel en het aanbrengen van de eerste laag KEIM verf. De muurschildering is het werk van kunstenares Leone Schröder.

Na het afronden van Leone’s werkzaamheden heeft ProNed het kunstwerk beschermd met een permanente anti-graffiti coating.
Op deze manier kan later aangebrachte graffiti eenvoudig verwijderd worden zonder de muurschildering hierbij aan te tasten. Zo blijft het kunstwerk in haar originele staat!

Update 12/03/2020

‘De Wallen’, ook wel de ‘Red Light District’ genoemd, is een van de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden van Amsterdam. De naam “De Wallen” refereert aan de oude burgwallen rond het oude Amsterdam.

Op en rondom ‘De Wallen’ waren diverse ondergronden beklad met graffiti, stiften, stickers en posters. De Gemeente Amsterdam heeft ProNed ingezet voor de verwijdering van de bekladding in het wallen gebied. De graffititags, stickers en posters bevonden zich op verschillende oppervlakken zoals gevels, straatmeubilair, verkeersborden en lantaarnpalen.

ProNed heeft jarenlange ervaring met het verwijderen van graffiti en wildplak. De bekladding en posters worden verwijderd met biologisch afbreekbare middelen en al het afval(water) wordt opgevangen. Wel zo netjes en schoon.

Update 07/04/2020

ProNed heeft in opdracht van de Gemeente Amsterdam en in samenwerking met Sandra Huber van Bright Up bijgedragen aan deze prachtige muurschilderingen. De wereld een stukje leuker, leefbaarder en duurzamer maken. Vanuit die missie werkt BRIGHT UP met passie aan het aantrekkelijker maken van gebieden en fietsroutes en aan het stimuleren van het gebruik van de fiets. BRIGHT UP zorgt dat plekken en gebieden waarde en beleving krijgen, veelal door toepassing van lichtzinnige kunst die vrolijk maakt en verblijdt. Ook fietsroutes maakt BRIGHT UP aantrekkelijker, door de beleving op deze routes te vergroten.

Eind september 2019 is gestart met de beschildering van de eerste onderdoorgang op de route nadat ProNed al het voorwerk had uitgevoerd. Alle oude graffiti werd verwijderd en werd het geheel voorzien van een KEIM-primerlaag.

Hier maken we een “tropisch vogelbos”. Met de vrolijke kleuren wordt enerzijds de donkere en saaie onderdoorgang aantrekkelijker gemaakt. Anderzijds is het een verwijzing naar het kleurrijke en gemêleerde Amsterdam Zuidoost. Medio maart 2020 is een vervolg gegeven en worden de prachtige muurschilderingen door kunstenares Leone Schröder aangebracht. Na het afronden van Leone’s werkzaamheden worden de kolommen en de onderdoorgang voorzien van een permanente anti-graffiti coating. Op deze manier kan later aangebrachte graffiti eenvoudig verwijderd worden zonder de muurschildering hierbij aan te tasten. Zo blijft het kunstwerk in haar originele staat!